top of page

Alfen (Alle prijzen zijn incl. BTW, exclusief installatie)

aflen-icu.jpg
Alfen promotiefilm (2).jpg
Video%20icoon_edited.png

DE ALFEN EVE-SERIE, DE HOOGSTE KWALITEIT IN LAADPUNTEN

Alfen is een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Almere, gespecialiseerd in een breed scala van innovatieve producten en projecten binnen de elektrische energiewereld.

In 2008 is Alfen gestart met de ontwikkeling en productie van laadstations. Sindsdien heeft de onderneming succesvol grote ontwikkelingen hiermee doorgemaakt, resulterend in de huidige nieuwste modellenlijn . Alle modellen worden door-en-door getest en onafhankelijk gecertificeerd. Ze krijgen een garantie mee van 2 jaar. De huidige modellen zijn dan ook Nederlandse kwaliteitsproducten van het hoogste niveau. Alfen is hiermee uitgegroeid tot een van de grootste producenten van laadstations in Europa.

Alfen heeft drie modellen laadpunten beschikbaar voor thuis en op het werk:

 • Eve Single S-line

 • Eve Single Pro-line

 • Eve Double Pro-line

Voor alle 3 de modellen laadpunten van Alfen gelden de navolgende kenmerken:

Onderdelen van A-kwaliteit
De Alfen laadpunten worden geproduceerd met Europese componenten van A-kwaliteit en uitgerust met de laatste ontwikkelingen op het gebied van smart charging en connectiviteit. Hiermee bent u altijd voorzien van een kwalitatief hoogstaand laadstation met een hoge levensduur en een betrouwbare werking. De stijlvolle behuizing in de kleur Verkeerswit (RAL9016) of als optie (€ 49) in Verkeersgrijs (RAL7043), is robuust uitgevoerd (bij de Pro-Line zelfs in glasfiber), dit maakt het laadpunt vandalisme proof.

 

Bewezen betrouwbaar
De producten van Alfen zijn getest door vooraanstaande automerken en gekeurd door onafhankelijke instanties. De laadstations zijn hierdoor als enige in Nederland DEKRA (voorheen KEMA), CE en Renault Z.E. Ready gecertificeerd.

 

Dynamic Load Balancing

Ieder Alfen laadpunt kan optioneel worden uitgevoerd met Dynamic Load Balancing. Dat wil zeggen dat hij rekening houdt met de maximale capaciteit van uw hoofdzekering en andere grootverbruikers zoals kookplaat, wasmachine, enzovoort. Het laadstation regelt zelf dynamisch de sterkte van het laadvermogen en zorgt zo dat al uw gelijktijdig actieve apparaten in huis kunnen blijven functioneren. Hiermee kunt u dus altijd op de hoogst mogelijke snelheid laden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de hoofdzekering er uit gaat. Het Alfen laadpunt wordt hiertoe middels een data-kabel verbonden met de slimme meter in de meterkast. Voor een goede werking dient de slimme meter minimaal uitgevoerd te zijn met versie 4.0 van het DSMR protocol.

Voor het activeren en gebruiken van Dynamic Load Balancing brengt Alfen u eenmalig een bedrag van € 228 in rekening.

Mocht de slimme meter te verouderd zijn dan zou deze (tegen kosten) door de Netbeheerder vernieuwd kunnen worden. Voor Alfen laadpunten kan echter ook nog voor een alternatief systeem voor Dynamic Load balancing worden gekozen, namelijk Modbus TCP/IP (hiervoor dient wel extra een energiemeter geïnstalleerd te worden).

SMART lader met optionele Backoffice, stroomverrekening en gastgebruik
Alfen laadpunten zijn uitgerust met een internet verbinding via UTP-kabel of ook via een SIM-kaartje (de Pro-Line modellen). Hiermee kan via een kosteloos account bij Alfen ingelogd worden om het laadpunt in te stellen en zonder maandelijkse kosten de basis laadfuncties te gaan gebruiken.

Er kan middels een betaald abonnement echter ook een zogenaamde online backoffice service worden afgenomen. Bij Alfen heet dit "ICU EZ". Middels een inlog biedt dit controle over uw laadstations via PC, smartphone of tablet en heeft de volgende functionaliteiten:

 • Real-time toegang tot uw laadpunt waarmee u kunt bekijken hoeveel stroom is geladen

 • Laadgegevens eenvoudig kunnen exporteren naar een spreadsheet

 • Beheren van toegang en instellen van openingstijden (vanaf Pro-Line)

 • Assistentie op afstand

 • Leveren van firmware-updates.

Voor de UTP-versie van deze service kan bij Alfen een levenslang pakket worden afgenomen voor een eenmalig bedrag van € 196. Voor gebruikmaking van "ICU EZ" in combinatie met de GPRS/SIM connectiviteit bedragen de abonnementskosten bij Alfen € 139 per jaar of € 279 per 3 jaar.

 

Een andere serviceorganisatie die deze backoffice ook aan biedt is E-Flux. Zij hebben dezelfde functionaliteiten, doch bieden de navolgende extra diensten:

 • Automatische verrekening van stroomgebruik met werkgever (vanaf het 11kW model van de S-Line, en bij de Pro-Line).
  Hierbij 
  wordt het gehele proces van verrekening en facturatie dan volledig geautomatiseerd uitgevoerd door E-Flux.

 • 24/7 Helpdesk support voor het verhelpen van storingen.

Verder biedt E-Flux een App die o.a. voorzien is van navigatie naar openbare laadlocaties. Verder bieden ze een hoogwaardige servicegerichte dienstverlening, maar staan in wat nauwer contact met de installateur om bij eventuele storingen sneller te kunnen optreden.

E-Flux biedt 1 abonnement waarin zowel de basis- als de extra functies zijn opgenomen voor € 4,84 per maand (incl. btw, met een looptijd van 24 maanden). Aansluitkosten per laadpaal bedragen €14,95 (incl. btw). Voor gebruikmaking van de "extra-diensten" dient hierbij ook een E-Flux Laadpas  afgenomen te worden die dan gekoppeld wordt aan het laadpunt t.b.v. de stroomverrekening en die gebruikt kan worden om bij openbare laadpalen te laden. Deze laadpas komt vrij goed uit reviews met een goed dekkend laadnetwerk in binnen- en buitenland, alsmede een App om openbare laadstations te vinden met uitvoerige info over beschikbaarheid en stroomtarieven.

Service op afstand

De laadstations van Alfen zijn zo ontworpen dat ze onderhoudsarm en optimaal betrouwbaar zijn. Mocht u onverhoopt een probleem ondervinden of u heeft vragen over de werking van uw laadpunt, dan kunt u (ook via het kosteloos account) altijd een beroep doen op Alfen voor informatie of een service, waarop ze altijd snel reageren.


DC lekstroom detectie

Verder is elk Alfen laadpunt uitgerust met een DC lekstroom detectie systeem tot 6mA. Hierdoor is het plaatsen van een dure aardlekschakelaar van het type-B in de meterkast niet meer nodig.

Alfen%20Eve%20Single%20S-Line.jpg

EVE SINGLE S-LINE

De Eve Single S-line is een enkel laadpunt, standaard uitgevoerd in de kleur Verkeerswit (RAL9016) doch als optie ook in de kleur Verkeersgrijs (RAL7043  + € 49).

Verkrijgbaar zonder laadkabel (socket versie) of met standaard 5 meter laadkabel of als optie met 7,5 meter of 10 meter, op 1-fase voor 2 laadsnelheden beschikbaar (met type 1 of 2 stekker), doch sinds kort ook in 3-fasen 11kW laadsnelheid beschikbaar (met type 2 stekker).

Uitvoeringen:      Socket:   5m kabel   7,5m kabel 10m kabel

  1 fase   3,7 kW      €  767      €    949      € 1.021

  1 fase   7,4 kW      €  767      €    949      € 1.021

  3 fase   11  kW      €  919      €    978      € 1.017      € 1.131

Alfen%20Eve%20Single%20S-Line%20zijkant.
Alfen%20Eve%20Single%20S-Line%20voorkant

Eigenschappen

 • Dit model laadpunt biedt slimme technologie in een compacte maar stijlvolle behuizing. De bekabelde uitvoeringen zijn aan de voorzijde voorzien van een geïntegreerde stekkerhouder type 2 (m.u.v. de variant met een type 1 stekker).

 • Het laadpunt bevat een status indicatie-led en kan aan een wand of losstaand met optionele montagezuil worden gemonteerd.

 • Het betreft een zogenaamd "slim laadpunt". Het laadpunt wordt via een ethernet- (LAN/UTP) kabel verbonden met uw router en internet. Optioneel kan dan gebruik worden gemaakt van een extern backoffice management systeem om de meeste services (zoals bovenstaand omschreven) te kunnen gebruiken. 

 • In de 1-fase uitvoeringen is hij voorzien van een niet-geijkte stroom-gebruiksmeter (kWh-meter) voor controleren laadsnelheid en registratie laadgegevens. (Dezen zijn dus niet geschikt voor gastgebruik en stroomverrekening.) De 3-fase uitvoering heeft wel standaard een Mid-gekeurde stroom-gebruiksmeter en is dus ideaal voor automatische verrekening met de werkgever van de thuis gemaakte stroomkosten.

 • De 3-fase uitvoering wordt als actiemodel met de vermelde prijs geleverd inclusief een RFID-lezer, zodat alleen geautoriseerde bezitters van een laadpas of laadsleutelhanger gebruik kunnen maken van het laadpunt. Desgewenst kunt u optioneel deze laadpas ook gebruiken voor openbaar gebruik. Hiervoor worden dan wel extra abonnementskosten voor in rekening gebracht.

 • Dit laadpunt is "plug & charge", wat inhoudt dat het na verbonden te zijn met een auto meteen start met laden (tenzij online dit anders is ingegeven).

 • Optioneel is Dynamic Load Balancing mogelijk door samenwerking met de slimme meter.

 • Afmetingen (LxBxD) 370 x 240 x 130 mm

Alfen ICU Laadpas.png

EVE SINGLE PRO-LINE

De Eve Single Pro-line is een enkel laadpunt, standaard uitgevoerd in de kleur Verkeerswit (RAL9016) doch als optie ook in de kleur Verkeersgrijs (RAL7043  + € 48).

Verkrijgbaar zonder laadkabel (socket versie) of met standaard 5 meter laadkabel of als optie met 8 meter (+ € 72,- voor 1-fase, + € 119,- voor 3-fasen), voor 4 laadsnelheden beschikbaar (met type 1 of 2 stekker bij de 1-fase versies).

Alfen ICU Sleutelhanger.png
Eve-Single-Pro-Line-RFID-11kW-grijs-kabe
Eve-Single-Pro-Line-RFID-11kW-grijs-300x

Uitvoeringen:    Met Socket: Met 5m. Laadkabel

  1 fase   3,7 kW       € 1.230         € 1.284

  1 fase   7,4 kW       € 1.328         € 1.400

  3 fasen  11 kW       € 1.446         € 1.456

  3 fasen  22 kW       € 1.421         € 1.505

Eve Single Pro-line bezit dezelfde afmetingen en basisuitrusting als de Eve Single S-line, doch is uitgebreid met meer geavanceerde en slimme functie's.

Extra's Pro-Line t.o.v. de S-Line

 • Hoewel de afmetingen en kleurstelling van de behuizing identiek zijn aan de S-line is deze Pro-line in plaats van met een status indicatie-led, voorzien van een full-colour 3,5” kleurenscherm (configureerbaar in verschillende talen) dat dienst doet als gebruiksinterface.

 • Dit scherm biedt verder de optie om hierop (i.p.v. het Alfen logo) een eigen logo te uploaden tegen een meerprijs van 1x € 45.

 • De Pro-Line is verder uitgerust met een RFID-lezer en 1 laadpas, zodat alleen geautoriseerde bezitters van een laadpas of laadsleutelhanger gebruik kunnen maken van het laadpunt. Desgewenst kunt u optioneel deze laadpas ook gebruiken voor openbaar gebruik. Hiervoor worden dan wel extra abonnementskosten voor in rekening gebracht.

alfen-eve-single-pro-socket.jpg
Alfen%20Eve%20Single%20Pro-Line%20vaste%
0004168_alfen-eve-single-pro-socket%20vo
 • Iedere Pro-line wordt verder (naast de ethernet- LAN/UTP connectiviteit) standaard hardwarematig uitgerust met geïntegreerde GPRS/SIM connectiviteit. Optioneel kan het laadpunt daarmee dus ook draadloos verbinding maken met het extern backoffice management systeem om de service (zoals bovenstaand omschreven) te gebruiken.

 • Iedere Pro-line wordt tot slot dan ook nog standaard uitgerust met een MID gecertificeerde kWh-verbruiksmeter. Dit maakt automatische verrekening met de werkgever van de thuis gemaakte stroomkosten alsmede gastgebruik mogelijk. Voor dit laatste (alleen zakelijk toepasbaar) zet u via de backoffice service organisatie uw laadpunt online, waarbij u voor de gasten een tarief instelt (kWh/tijd/start). Het gehele proces van verrekening en facturatie wordt dan volledig geautomatiseerd uitgevoerd door de backoffice serviceorganisatie.

Eve-double-Pro-Line-RFID-11kW-kabel-geen
alfen_laadpaal_double_eve zijkant.png.jp
alfen_laadpaal_double_eve.png

EVE DOUBLE PRO-LINE

De Eve Double S-line is een dubbel laadpunt in socket versie, en kan uitgevoerd met een enkele- (1x VK), of dubbele (2x VK) voedingskabel in alle wenselijke laadsnelheden geleverd worden. Navolgend de meest gekozen uitvoeringen:

Uitvoeringen:             Laadsnelheden:             Prijs

  1x VK 3-fasen 16A   1x 11 kW of 2x 5,5 kW   € 3.250

  1x VK 3-fasen 32A   1x 22 kW of 2x 11  kW   € 3.327

  2x VK 3-fasen 16A   2x 11 kW                         € 3.316

  2x VK 3-fasen 32A   2x 22 kW                         € 3.465

Eve Double Pro-line bezit dezelfde basisuitrusting als de Eve Single Pro-line, doch heeft naast de dubbele laaduitvoering nog enkele extra's.

Extra's Double Pro-Line t.o.v. de Single Pro-Line

 • Eve Double Pro-line is het vlaggenschip van Alfen en bevat twee sockets om standaard 2 voertuigen gelijktijdig te kunnen laden.

 • Dit laadpunt kan optioneel beide sockets voorzien van onderlinge load balancing, zodat het vermogen over beide ladende voertuigen kan worden verdeeld, waarbij gelijkertijd de oplaadsnelheid wordt gemaximaliseerd. De kosten bij Alfen hiervoor bedragen eenmalig € 129.

 • Het heeft een breder 7 inch LED kleurendisplay (waarop ook optioneel een eigen logo is af te beelden).

 • Vier duidelijke LED-iconen voor de laadstatus.

 • Daarnaast is het mogelijk om laadprioriteiten naar wens te configureren. Dit maakt het mogelijk om de laadstations te integreren en te verbinden met zelf-opgewekte hernieuwbare energie, flexibele energietarieven en energieopslag.

 • Afmetingen (LxBxD) 590 x 338 x 230 mm.

Montagezuil:

Alfen biedt bijpassende montagezuilen voor montage van een enkel laadpunt (€165), van 2 enkele laadpunten (€ 261) en van een Eve Double laadpunt (€ 340).

Bij montage op de losse ondergrond wordt het laadpunt gemonteerd op een in te graven metalen (€ 94) of betonnen (€ 196) sokkel. De zuilen zijn 1.18 m. hoog, van aluminium in de kleur grijs, met kabeldoorvoer voor voeding en datakabels. 

Alfen Eve Single Zuil1866255258.jpg
Alfen 2x Eve Single Zuil803873037.jpg
Alfen Eve Double Zuil803881380.jpg
Alfen metalen Sokkel 803828601.jpg
Alfen betonsokkel 1541758272_edited.jpg
bottom of page