Alfen (Alle prijzen zijn incl. BTW)

Alfen promotiefilm.bmp
Video%20icoon_edited.png

DE ALFEN EVE-SERIE, DE HOOGSTE KWALITEIT IN LAADPUNTEN

Alfen is een internationale onderneming met het hoofdkantoor in Almere, gespecialiseerd in een breed scala van innovatieve producten en projecten binnen de elektrische energiewereld.

In 2008 is Alfen gestart met de ontwikkeling en productie van laadstations. Sindsdien heeft de onderneming succesvol grote ontwikkelingen hiermee doorgemaakt, resulterend in de huidige nieuwste modellenlijn . Alle modellen worden door-en-door getest en onafhankelijk gecertificeerd. Ze krijgen een garantie mee van 2 jaar. De huidige modellen zijn dan ook Nederlandse kwaliteitsproducten van het hoogste niveau. Alfen is hiermee uitgegroeid tot een van de grootste producenten van laadstations in Europa.

Alfen heeft drie modellen laadpunten beschikbaar voor thuis en op het werk:

 • Eve Single S-line

 • Eve Single Pro-line

 • Eve Double Pro-line

Voor alle 3 de modellen laadpunten van Alfen gelden de navolgende kenmerken:

Onderdelen van A-kwaliteit
De Alfen laadpunten worden geproduceerd met Europese componenten van A-kwaliteit en uitgerust met de laatste ontwikkelingen op het gebied van smart charging en connectiviteit. Hiermee bent u altijd voorzien van een kwalitatief hoogstaand laadstation met een hoge levensduur en een betrouwbare werking. De stijlvolle behuizing in de kleuren Verkeerswit (RAL9016 voorzijde) en Verkeersgrijs (RAL7043 achterzijde), is robuust uitgevoerd in glasfiber, dit maakt het laadpunt vandalisme proof.
 

Bewezen betrouwbaar
De producten van Alfen zijn getest door vooraanstaande automerken en gekeurd door onafhankelijke instanties. De laadstations zijn hierdoor als enige in Nederland DEKRA (voorheen KEMA), CE en Renault Z.E. Ready gecertificeerd.
 

Dynamic Load Balancing

Ieder Alfen laadpunt kan optioneel worden uitgevoerd met Dynamic Load Balancing. Dat wil zeggen dat hij rekening houdt met de maximale capaciteit van uw hoofdzekering en andere grootverbruikers zoals kookplaat, wasmachine, enzovoort. Het laadstation regelt zelf dynamisch de sterkte van het laadvermogen en zorgt zo dat al uw gelijktijdig actieve apparaten in huis kunnen blijven functioneren. Hiermee kunt u dus altijd op de hoogst mogelijke snelheid laden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de hoofdzekering er uit vliegt. Het Alfen laadpunt wordt hiertoe middels een data-kabel verbonden met de slimme meter in de meterkast. Voor een goede werking dient de slimme meter minimaal uitgevoerd te zijn met versie 5.0 van DSMR.

Voor het activeren en gebruiken van Dynamic Load Balancing brengt Alfen u eenmalig een bedrag van € 216 (incl. BTW) in rekening.

Mocht de slimme meter te verouderd zijn, dan kan in de toekomst ook een ander systeem (gebruikmakend van CT-klemmen) gebruikt worden van de fabrikant Smappee (zie de uitleg hierover bij ons laadpunt van EVBox).

SMART lader met Backoffice en optionele stroomverrekening en gastgebruik
Met het online backoffice management systeem "ICU EZ" van Alfen kunt u uw laadpunt(en) eenvoudig beheren via PC, tablet en smartphone. Het heeft de volgende SMART functionaliteiten:

 • Toegang te regelen door laadpassen toe te voegen (vanaf Pro-Line).

 • Optioneel openingstijden en tarief in te stellen voor gastgebruik (vanaf Pro-Line).

 • Optioneel automatische verrekening van stroomgebruik bij werkgever (vanaf Pro-Line).

 • Volledig inzicht in laadacties. U kunt zien hoeveel stroom er is geladen en laadgegevens exporteren naar een spreadsheet.

 • De actuele status van laadstations bekijken.

 • Assistentie / service op afstand aanvragen.

 • Verder verzorgt het management systeem firmware-updates.

Deze Backoffice service wordt optioneel op basis van een abonnement ter beschikking gesteld.

De Alfen laadpunten kunnen met dezelfde functionaliteiten overigens ook op elk willekeurig OCPP-managementsysteem (Backoffice) van andere aanbieders worden aangesloten.

Service op afstand

De laadstations van Alfen zijn zo ontworpen dat ze onderhoudsarm en optimaal betrouwbaar zijn. Mocht u onverhoopt niet kunnen laden of u heeft vragen over de werking van uw laadpunt, dan kan dag en nacht (24/7) de service-organisatie van het managementsysteem gemaild of gebeld worden, waarna zij via het systeem op afstand de meeste storingen online kunnen oplossen. U heeft via de backoffice echter zelf ook controle over uw laadstation. U kunt bijvoorbeeld zelf een stekker op afstand ontgrendelen.


DC lekstroom detectie

Verder is elk Alfen laadpunt uitgerust met een DC lekstroom detectie systeem tot 6mA. Hierdoor is het plaatsen van een dure aardlekschakelaar van het type-B in de meterkast niet meer nodig.

Bedraad of draadloos toegang tot backoffice

Alle 4 de laadpunten van Alfen kunnen bekabeld worden verbonden met uw router waardoor een internetverbinding wordt gemaakt met het backoffice managementsysteem. De Pro-Line modellen zijn aanvullend voorzien  van een simkaart reader waarmee dan optioneel ook draadloos via een GPRS/SIM-verbinding gekoppeld kan worden met de Backoffice. Bij gebruik van de simkaart worden hiervoor abonnementskosten in rekening gebracht.

alfen-eve-single-s-line-vaste-kabel-type
Alfen%20Eve%20Single%20S-Line.jpg
Alfen%20Eve%20Single%20S-Line%20voorkant
Alfen%20Eve%20Single%20S-Line%20zijkant.

EVE SINGLE S-LINE

De Eve Single S-line is een enkel laadpunt en kan in 2 laadsnelheden geleverd worden:

  1 fase   3,7 kW   met  5 of 8 meter vaste laadkabel (met type 1 of type 2 stekker)

  1 fase   3,7 kW   zonder laadkabel (socket versie)

  1 fase   7,4 kW   met  5 of 8 meter vaste laadkabel (met type 1 of type 2 stekker)

  1 fase   7,4 kW   zonder laadkabel (socket versie)

Eigenschappen

 • Dit model laadpunt biedt slimme technologie in een compacte maar stijlvolle behuizing. De bekabelde uitvoeringen zijn aan de voorzijde voorzien van een geïntegreerde stekkerhouder type 2 (m.u.v. de variant met een type 1 stekker).

 • Het laadpunt bevat een status indicatie-led en kan aan een wand of losstaand met optionele montagezuil worden gemonteerd.

 • Verder is het laadstation uitgevoerd met een ethernet- LAN/UTP connectiviteit. Optioneel kan het laadpunt daarmee dus verbinding maken met het extern backoffice managementsysteem om de service (zoals bovenstaand omschreven) te gebruiken. Voor gebruikmaking hiervan dient een abonnement afgenomen te worden. Bij Alfen bedragen de kosten hiervoor eenmalig € 210 per jaar. Er kan echter ook bij een andere backoffice aanbieder een abonnement hiervoor worden afgesloten (bijvoorbeeld bij E-Flux voor € 3,63 per maand).

 • Hij is voorzien van een niet-geijkte stroom-gebruiksmeter (kWh-meter) voor controleren laadsnelheid en registratie laadgegevens. (Hij is dus niet geschikt voor gastgebruik en stroomverrekening.)

 • Dit laadpunt is "plug & charge", wat inhoudt dat het na verbonden te zijn met een auto meteen start met laden (tenzij online andere tijdstippen hiervoor zijn ingegeven).

 • Het betreft een zogenaamd "slim laadpunt". Het laadpunt wordt via een ethernet- (LAN/UTP) kabel verbonden met uw router waardoor een internetverbinding wordt gemaakt met het extern backoffice managementsysteem "ICU EZ"van Alfen of van een vrij te kiezen derde partij.

 • Optioneel is Dynamic Load Balancing mogelijk door samenwerking met slimme meter.

 • Afmetingen (LxBxD) 370 x 240 x 130 mm

Alfen ICU Laadpas.png
Alfen ICU Sleutelhanger.png
Alfen%20Eve%20Single%20Pro-Line%20vaste%
0004168_alfen-eve-single-pro-socket%20vo
alfen-eve-single-pro-socket.jpg

EVE SINGLE PRO-LINE

De Eve Single Pro-line is een enkel laadpunt en kan in 4 laadsnelheden geleverd worden:

  1 fase   3,7 kW   met  5 of 8 meter vaste laadkabel (met type 1 of type 2 stekker)

  1 fase   3,7 kW   zonder laadkabel (socket versie)

  1 fase   7,4 kW   met  5 of 8 meter vaste laadkabel (met type 1 of type 2 stekker)

  1 fase   7,4 kW   zonder laadkabel (socket versie)

  3 fasen  11 kW   met  5 of 8 meter vaste laadkabel (met type 2 stekker)

  3 fasen  11 kW   zonder laadkabel (socket versie)

  3 fasen  22 kW   met  5 of 8 meter vaste laadkabel (met type 2 stekker)

  3 fasen  22 kW   zonder laadkabel (socket versie)

 

Eve Single Pro-line bezit dezelfde afmetingen en basisuitrusting als de Eve Single S-line, doch is uitgebreid met meer geavanceerde en slimme functie's.

Extra's Pro-Line t.o.v. de S-Line

 • Hoewel de afmetingen en kleurstelling van de behuizing identiek zijn aan de S-line is deze Pro-line in plaats van met een status indicatie-led, voorzien van een full-colour 3,5” kleurenscherm (configureerbaar in verschillende talen) dat dienst doet als gebruiksinterface.

 • Dit scherm biedt verder de optie om hierop (i.p.v. het Alfen logo) een eigen logo te uploaden tegen een meerprijs van 1x € 35.

 • De Pro-Line is verder uitgerust met een RFID-lezer en wordt geleverd met 1 laadpas, zodat alleen geautoriseerde bezitters van een laadpas of laadsleutelhanger gebruik kunnen maken van het laadpunt. Desgewenst kunt u optioneel deze laadpas ook gebruiken voor openbaar gebruik. Hiervoor worden dan wel extra abonnementskosten voor in rekening gebracht.

 • Iedere Pro-line wordt verder (naast de ethernet- LAN/UTP connectiviteit) standaard hardwarematig uitgerust met geïntegreerde GPRS/SIM connectiviteit. Optioneel kan het laadpunt daarmee dus ook draadloos verbinding maken met het extern backoffice managementsysteem om de service (zoals bovenstaand omschreven) te gebruiken. Voor gebruikmaking van de Backoffice-service in combinatie met de GPRS/SIM connectiviteit bedragen de abonnementskosten bij Alfen € 139 per jaar of € 279 per 3 jaar. Er kan echter ook bij een andere backoffice aanbieder een abonnement voor deze combinatie worden afgesloten (bijvoorbeeld bij E-Flux).

 • Iedere Pro-line wordt tot slot dan ook nog standaard uitgerust met een MID gecertificeerde kWh-verbruiksmeter. Dit maakt automatische verrekening met de werkgever van de thuis gemaakte stroomkosten alsmede gastgebruik mogelijk. Voor dit laatste zet u uw laadpunt online, waarbij u voor de gasten een tarief instelt (kWh/tijd/start). Wel is hiertoe dan een ander abonnement benodigd bij de service-organisatie van het backoffice managementsysteem. Dit kost bijvoorbeeld bij E-Flux € 4,84 per maand. Het gehele proces van verrekening en facturatie wordt dan volledig geautomatiseerd uitgevoerd door de backoffice service-organisatie.

alfen_laadpaal_double_eve.png
alfen_laadpaal_double_eve zijkant.png.jp

EVE DOUBLE PRO-LINE

De Eve Double S-line is een dubbel laadpunt in socket versie, en kan (met een enkele- of dubbele voedingskabel) in 4 laadsnelheden geleverd worden:

 

(Met enkele voedingskabel)

  1x 1 fase   7,4 kW kabel  voor 2x 3,7 kW te laden, of 1x 7,4 kW te laden (zonder laadkabel, socket versie)

  1x 3 fasen  22 kW kabel  voor 2x  11 kW te laden, of 1x  22 kW te laden (zonder laadkabel, socket versie)

(Met dubbele voedingskabel)

  2x 1 fase   7,4 kW kabel  voor 2x  7,4 kW te laden (zonder laadkabel, socket versie)

  2x 3 fasen  22 kW kabel  voor 2x   22 kW te laden (zonder laadkabel, socket versie)

Eve Double Pro-line bezit dezelfde basisuitrusting als de Eve Single Pro-line, doch heeft naast de dubbele laaduitvoering nog enkele extra's.

Extra's Double Pro-Line t.o.v. de Single Pro-Line

 • Eve Double Pro-line is het vlaggenschip van Alfen en bevat twee sockets om standaard 2 voertuigen gelijktijdig te kunnen laden.

 • Dit laadpunt kan optioneel beide sockets voorzien van onderlinge load balancing, zodat het vermogen over beide ladende voertuigen kan worden verdeeld, waarbij gelijkertijd de oplaadsnelheid wordt gemaximaliseerd. De kosten bij Alfen hiervoor bedragen eenmalig € 129.

 • Het heeft een breder 7 inch LED kleurendisplay (waarop ook optioneel een eigen logo is af te beelden).

 • Vier duidelijke LED-iconen voor de laadstatus.

 • Daarnaast is het mogelijk om laadprioriteiten naar wens te configureren. Dit maakt het mogelijk om de laadstations te integreren en te verbinden met zelf-opgewekte hernieuwbare energie, flexibele energietarieven en energieopslag.

 • Afmetingen (LxBxD) 590 x 338 x 230 mm.

Montagezuil:

Bijpassende stalen montagezuilen zijn leverbaar, met een verankeringsplaat of een betonnen of metalen sokkel voor in te graven. De zuilen zijn volledig gegalvaniseerd en gepoedercoat met fijne structuur in kleur RAL 7043 Verkeersgrijs, met kabeldoorvoer voor voeding en datakabel. 

Er is ook een variant geschikt voor 2 laadpunten leverbaar.

alfen-eve-single-s-line-7-4-kw-ev-laadpa
Eve-Single-Pro-Line-Laadpaal-Alfen-3-400
alfen-laadpaal-business-line-advies-768x

Laadpuntservice Limburg/Brabant

Houtzaagmolen 104

6003 CB  Weert

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag  09.00 - 18.00 uur

zaterdag                       09.00 - 17.00 uur

KvK: 12063550

Btw: NL001503615B08

Partner van

Icoon E-Flux.png

"Preferred Zappi Installer"

© 2019 by Laadpuntservice Limburg/Brabant