top of page

MyEnergi (Alle prijzen zijn incl. BTW, exclusief installatie)

MyEnergi Logo met wittw achtergrond.png
Zappi video icoon (2).jpg
Video%20icoon_edited.png

DE ZAPPI UPDATE V2.1, EEN INLEIDING IN SLIMMER LADEN

Een laadpunt dat standaard opvallend compleet, inclusief Dynamic Load Balancing en een gratis uitvoerige gebruikers App, is uitgevoerd en ook nog de unieke mogelijkheden biedt om volledig op de stroom van zonnepanelen (of windturbine) te kunnen laden en automatisch te kunnen laden met Dynamische Tarieven, is deze ZAPPI van de Engelse fabrikant MyEnergi. In 2019 is inmiddels versie 2 van de Zappi uitgekomen met verbeterde functies. Juni 2022 is hiervan dan ook nog een update-versie 2.1 uitgekomen, waarmee het laadpunt nu zowel bedraad middels Lan als draadloos via Wifi verbonden kan worden met het internet.

Zonne-energie

MyEnergi heeft tot doel om slimme apparaten te ontwikkelen die kunnen bijdragen aan een zo efficiënt mogelijke toepassing van zelf opgewekte stroom door zonnepanelen. Dit wordt voor bezitters van zonnepanelen extra interessant wanneer de huidige salderingsregeling vanuit de overheid wordt afgebouwd. Zonnepaneel bezitters krijgen voor stroom die ze aan het net leveren nu nog hetzelfde tarief terug als ze betalen voor de stroom die ze afnemen. De geleverde stroom wordt dus tegen de afgenomen stroom weggestreept (dit heet salderen). Conform het laatst aangepaste wetsvoorstel mogen eigenaren van zonnepanelen vanaf januari 2025 nog maar  64% salderen. Vervolgens wordt het resterend salderingspercentage in 6 jaar afgebouwd tot 0%.
Vanaf 2025 wordt het dus interessant om overproductie van zonnepanelen-stroom zoveel mogelijk zelf te benutten. Een laadpunt dat instelbaar is om ook volledig op zonnepanelen-stroom te kunnen laden is dus de Zappi!

Met de Zappi kunt u dus maximaal gebruik maken van uw eigen elektriciteitsproductie. U kunt zelf bepalen hoe snel uw auto moet opladen, daarvoor kunt u kiezen uit drie verschillende programma's.

 1. Volledig laden zonder gebruik van het net in de ECO+ mode, waarbij het opladen wordt gepauzeerd als de eigen productie even te laag is (bijvoorbeeld bij wolken). U kiest zelf het percentage minimaal groen laden.

 2. Laden in de slimme modus met zoveel mogelijk gebruik van eigen energie in de ECO modus. Zodra de eigen productie te laag is, wordt er vanuit het net bijgeladen met maximaal 1,4kW.

 3. Snel laden zoals bij elke andere lader, op maximaal vermogen. Er wordt dus ook vanuit het net bijgeladen als er te weinig eigen productie is. De maximale laadsnelheid is mede afhankelijk van uw auto en uw huisaansluiting (16A of 32A en 1 fase of 3 fasen).

 

Dynamic Load Balancing:

Iedere Zappi is standaard uitgevoerd met Dynamic Load Balancing. Dat wil zeggen dat hij rekening houdt met de maximale capaciteit van uw hoofdzekering en andere grootverbruikers zoals kookplaat, wasmachine, enzovoort. De Zappi regelt zelf dynamisch de sterkte van het laadvermogen en zorgt zo dat al uw gelijktijdig actieve apparaten in huis kunnen blijven functioneren. Hiermee kunt u dus altijd op de hoogst mogelijke snelheid laden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de hoofdzekering er uit gaat.

SMART lader met uitvoerige App:

De Zappi is een echte smart lader, op meerdere fronten:

 • De Zappi is volledig bedienbaar via de gratis te gebruiken App voor uw smartphone. U kunt met timers precies instellen met welk programma en wanneer er geladen mag worden (bijvoorbeeld daltarief instellingen). Zo kunt u ook maximaal gebruik maken van de laagste tarieven.

 • De Zappi houdt al uw laadsessies bij. Zo kunt u per dag, week, maand, jaar of per sessie uitlezen hoeveel kWh er precies geladen is.

 • Heel informatief is verder de unieke dynamische weergave in de App en op het scherm van de Zappi, van de actuele afname en teruglevering van stroom aan het net alsmede de laadsnelheid en -hoeveelheid naar de auto.

DC Lekstroom detectie:

Verder is de Zappi V2.1 uitgerust met een DC lekstroom detectie systeem tot 6mA. Hierdoor is het plaatsen van een dure aardlekschakelaar van het type-B in de meterkast niet meer nodig.

Power Sharing bij gebruik van meerdere Zappi laadpunten

Mocht u in de toekomst nog extra Zappi laadpunten toevoegen, dan is maar 1x de Dynamic Load Balancing functionaliteit nodig. Geïnstalleerd als hoofdlader verdeelt 1 Zappi dan automatisch de beschikbare stroom gelijkmatig over alle andere geconnecteerde Zappi laders.

 

Zappi: Winnaar van de Humber Renewables Award 2018 - Green Innovations Award

Product of the Future 2017 - SEAI
Product of the Show 2017 - SEAI
Green Innovation 2018 - Renewable Energy Awards
Energy 2018 - P.E.A Awards

Award.png

Specificaties:

 • 3 Laad modi (Fast, Eco and Eco+), evenals laden met dynamische tarieven

 • Zonnepanelen / Windturbine is niet noodzakelijk, kan perfect gebruikt worden als normaal laadpunt

 • Boost functie - zorgt dat de auto-accu een minimum laadhoeveelheid heeft

 • Laag tarief sensor, om maximale besparingen te doen

 • Variabel laden tussen 6A en 32A

 • Ingebouwde aardlekbeveiliging Type A 30 mA wisselstroom (EN61008) + DC lekdetectie tot 6 mA (EN62955)

 • IP65 gecertificeerd voor gebruik buiten (stofvrij en sproeidicht)

 • Energie data gegevens opslag middels een ingebouwde hub-internetverbinding naar keuze via Lan of Wifi,  uitleesbaar via de gratis App

 • Firmware updates via ingebouwde Hub (werkt zowel met Android als Apple)

 • Grafische achtergrond op verlicht LCD scherm voor eenvoudig gebruik

 • Type 2 laadconnector, met 6,5 meter laadkabel (32A gecertificeerd) of met socket met stekker afsluit systeem

 • Maximale stroom limiet - mogelijkheid voor gebruik met lagere zekering (bijv. 16A)

 • Aanpasbare import vermogens limiet - kan ingesteld worden om het huisverbruik te beperken tijdens het laden

 • Interne bevestigingspunten voor eenvoudige montage tegen stenen of houten muren / of paalmontage op houten of stalen paal (gegalvaniseerd en gepoedercoat in RAL 7016)

 • Door-de-muur kabelaanvoer, of externe kabelinvoer voor eenvoudige aansluiting op 4 plaatsen (achter, onder, zijkanten) 

 • 3 jaar fabrieksgarantie

 • Afmetingen: 439 x 282 x 122 mm

 • Oplaad mode: Mode 3 (AC) Wisselstroom

 • Maximale laad stroom: 32A (7kW) of 3 x 32A (22kW)

 • Spanning: 90 - 256 Volt

 • Gecertificeerd volgens normen: LVD2014/35/EU, EMC2014/30/EU, EN61851-1:2017, EN62196, EN62955:2018 CE gecertificeerd

 • Goedgekeurd door OLEV - (subsidie regeling voor Groot Brittannië)

Uitvoeringen:

De Zappi V2.1  kan in de kleuren wit en zwart, in vier uitvoeringen geleverd worden:

Zappi_v2_Tethered_side_edited.png
Zappi_v2_Tethered_black_side_edited.png
Zappi_v2_Tethered_black_front_edited.png
Zappi_v2_Untethered_front_edited.png
Zappi_v2_Untethered_side_edited.png
zappi-2%20hub-3-fasen-type-2-socket-vers
Zappi_v2_Tethered_front_edited.png
zappi-2%20hub-3-fasen-type-2-socket-vers
laadpaal-standaard-voor-1-of-2-zappis (4)_edited.jpg
zappi-v2-paalmontage-achtergrondplaat_edited.jpg

  1 fase   7kW   met 6,5 meter snoer, € 999

  1 fase   7kW   zonder snoer (socket versie), € 949

  3 fasen 22kW met 6,5 meter snoer, € 1.149

  3 fasen 22kW zonder snoer (socket versie), € 1099
 

RVS Zuil 190cm

Zappi Montagezuil:

Voor de Zappi is een bijpassende stalen montagezuil voor op een vaste ondergrond leverbaar (€ 349). Deze is 1,20 mtr hoog, volledig gegalvaniseerd en gepoedercoat in kleur donkergrijs RAL 7016, met kabeldoorvoer voor voeding en datakabel. Op deze montagezuil is 1x of 2x de Zappi v2.1 te monteren.

Achtergrondplaat:

Verder is er een achtergrondplaat (€ 79) verkrijgbaar om een Zappi op een willekeurige niet vlakke achtergrond te monteren.

Deze achtergrondplaat is ook te bevestigen op de afgebeelde RVS montagezuil (€ 205) die in de grond ingegraven kan worden (klik op de afbeelding van de achtergrondplaat voor een nadere uitleg hiervan).

Video%20icoon_edited.png

Ladeeda Montagezuil:

Een universele montagezuil voor de Zappi die met een betonnen sokkel vast te zetten is in de grond, is de Ladeeda montagezuil (€ 357,-). De bijpassende betonsokkel (€ 83,50) kan op de gewenste diepte worden ingegraven. De zuil zelf is 1,45 mtr hoog, en 12 cm breed en diep, en volledig beschermd en gepoedercoat in kleur zwart RAL 9005, met kabeldoorvoer voor voeding en datakabel.

Desgewenst ook verkrijgbaar met een ingebouwd stopcontact (+ € 47,-) voor de stofzuiger, e.d. (waarvoor wel een separate voedingskabel erbij getrokken moet worden).

Ladeeda zuil met Zappi_edited.jpg
Ladeeda zuil.jpg
Ladeeda beton sokkel.jpg
laadpaal-standaard-voor-1-of-2-zappis_edited.jpg
laadpaal-standaard-voor-1-of-2-zappis (2)_edited.jpg
laadpaal-standaard-voor-1-of-2-zappis (1)_edited.jpg

Betonlook Montagezuil:

En tot slot is er dan ook nog de kunststof betonlook montagezuil (€ 198,-) verkrijgbaar (klik op de afbeelding voor een nadere uitleg hiervan).

1.jpg
hub-voor-zappi-connectiviteit App.jpg

CT's en HARVI:

Voor de Dynamic Load Balancing en voor het Eco en Eco+ laden maakt de Zappi gebruik van 1 of 3 CT's (Clamp Terminal). Deze netstroomsensors worden op de inkomende fase kabel(s) van de hoofdzekering geclickt. Ze worden bedraad (of optioneel draadloos middels toepassing van een Harvi) verbonden met de Zappi en verrichten metingen op de fase kabel(s) van de hoofdzekering, voor de beveiliging ervan, het verbruik van de woning, het overschot aan eigen opwek, maar ook voor de opbrengst te meten van uw energie systeem (zonnepanelen of windturbine).

Er worden standaard 1 of 3 CT's meegeleverd bij de Zappi. Bij gebruik van zonnepanelen kunt u optioneel 1 of 3 extra CT's (€ 19,95) bijbestellen om ook de opbrengst van uw zonnepanelen en uw huisverbruik actueel en dynamisch weer te geven op het display van de Zappi of op de App. Dit is echter niet noodzakelijk voor de goede werking van de Zappi zelf.

Tot slot is er dan nog de optionele Harvi (€ 70,-). Dit is een slim klein apparaat dat draadloos vanuit de meterkast kan communiceren met de Zappi.

CT's zijn dan aan te sluiten op deze Harvi, waarna dit apparaat alle info draadloos kan doorgeven aan de Zappi, waardoor vaak het trekken van een datakabel niet nodig is. Bij aanschaf van extra CT's voor de zonnepanelen is de Harvi noodzakelijk.

ct-klem-5-meter.jpg
harvi-draadloos-3-fasen-meter bovenzijde
bottom of page