top of page

Wallbox (Alle prijzen zijn incl. BTW, exclusief installatie)
Ook zonder installatie bestelbaar via onze klantenservice (geen verzendkosten)!

private-garage2_edited_edited.jpg
wallbox-TM-Isotype_horizontal_2.png
Filmpje Pulsar Plus.jpg
Video%20icoon_edited.png

WALLBOX, PERFECT UITGEVOERDE TECHNIEK IN EEN COMPACT EN STIJLVOL ONTWERP

Vanuit de missie om de wereld te bevrijden van fossiele brandstoffen is Wallbox in 2015 in Spanje gestart met de ontwikkeling en productie van laadpunten en inmiddels uitgegroeid tot een internationale onderneming. Doel van Wallbox is om de EV-laadervaring net zo eenvoudig te maken als het laden van een smartphone middels slimme hardware- en softwareoplossingen en een gebruiksvriendelijke App.

Alle Wallbox laadpunten zijn ontworpen en vervaardigd in Spanje en krijgen een fabrieksgarantie mee van 2 jaar.

Wallbox laadoplossingen hebben diverse prijzen gewonnen

Erkenningen.jpg

De volgende 2 modellen laadpunten van Wallbox voeren wij in ons assortiment:

 • PULSAR PLUS

 • COPPER SB

 

Voor beide modellen laadpunten van Wallbox gelden de navolgende kenmerken:

myWallbox_devices_edited.png

Slim Laadpunt / Wallbox App

Wallbox laadstations zijn zogenaamde "slimme laadpunten". Via Wifi en uw router (of bij de Copper SB eveneens via een UTP-kabel of 3G verbinding), is het laadpunt voor extra services verbonden met het backoffice management systeem van Wallbox, de myWallbox App en de myWallbox Portal.

Met het gratis "Basic" abonnement op de backoffice en de Wallbox app (beschikbaar voor Apple + Android) kan het laadpunt op afstand in real-time bediend worden en is de status van het laden te volgen, waar u ook bent. Zo kan ook geprogrammeerd worden wanneer er wordt geladen, bijvoorbeeld alleen wanneer de stroomkosten lager zijn.

Laadsessies zijn te bekijken met standaardstatistieken van energieverbruik en energiekosten. Ook kan de lader geblokkeerd worden tegen ongewenst gebruik. Een aantal van deze functionaliteiten is ook beschikbaar voor een Smartwatch.

Ontvang ook automatisch meldingen als u dat wilt:

"Je auto is klaar met opladen."

"Vergeet niet je auto in te pluggen voordat de geplande laadsessie begint."

"Er is een software-update voor je lader beschikbaar."

Dynamic Load Balancing

Ieder Wallbox laadpunt kan verder optioneel worden uitgevoerd met Dynamic Load Balancing, bij Wallbox "Power Boost" genaamd. Dat wil zeggen dat hij rekening houdt met de maximale capaciteit van uw hoofdzekering en andere grootverbruikers zoals kookplaat, wasmachine, enzovoort. Het laadstation regelt zelf dynamisch de sterkte van het laadvermogen en zorgt zo dat al uw gelijktijdig actieve apparaten in huis kunnen blijven functioneren. Hiermee kunt u dus altijd op de hoogst mogelijke snelheid laden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de hoofdzekering er uit gaat. Aan de groepenkast wordt hiertoe een energiemeter (1-fase € 118, 3-fasen € 204) toegevoegd die met een UTP-kabeltje verbonden wordt met het laadpunt. Sinds kort kan in plaats hiervan echter ook gekozen worden voor een P1 modbus (€ 204 voor zowel 1- als 3-fasen), slechts 1-module breed, die middels een kabeltje verbonden kan worden met de P1 poort van de slimme meter. Deze vergt een kortere inbouwtijd. Voor deze functionaliteit brengt Wallbox u geen verdere kosten in rekening.
 

Eco-Smart EV-laden via zonne-energie

"Eco-Smart laden" is een nieuwe functionaliteit die sinds kort voor beide Wallbox laadpunten beschikbaar is. Gebruik de groene energie die thuis door uw zonnepanelen of windturbines wordt opgewekt om uw elektrisch voertuig op de meest efficiënte en duurzame manier op te laden. In de App zijn hiertoe twee extra laadstanden beschikbaar waaruit u kunt kiezen; u beslist zelf wanneer u 'fully green' gaat of wanneer u laadt met een combinatie van groene energie en energie afkomstig van het elektriciteitsnet. Deze Eco-Smart-functie is standaard inbegrepen in de Pulsar Plus- en Copper SB-modellen wanneer ook reeds de energiemeter voor de Dynamic Load Balancing aan uw groepenkast wordt toegevoegd.

Power Sharing bij gebruik van meerdere Wallbox laadpunten

Mocht u in de toekomst nog extra Wallbox laadpunten toevoegen, dan is maar 1 energiemeter nodig voor de Dynamic Load Balancing functionaliteit. Geïnstalleerd als hoofdlader verdeelt 1 Wallbox dan automatisch de beschikbare stroom gelijkmatig over alle andere geconnecteerde Wallbox laders.


DC lekstroom detectie

Tot slot is elk Wallbox laadpunt uitgerust met een DC lekstroom detectie systeem tot 6mA. Hierdoor is het plaatsen van een dure aardlekschakelaar van het type-B in de meterkast niet meer nodig.

HOME-1.png
HOME-2.png
Power Boost meter 1-fase.png
4e26e213c26289628d9fc40ebb88_edited.jpg
P1 Poort naar Modbus.jpg

PULSAR PLUS

De Pulsar Plus is een enkel laadpunt in een uniek compact design, uitgevoerd in de kleur Zwart of Wit. Hij wordt standaard geleverd met een laadkabel van 5 meter of als optie met 7 meter, met een type 2 stekker en een stekkerhouder. (Zie echter ook de gecombineerde kabel- en stekkerhouder onder aan deze pagina!)

wallbox_pulsar_plus_black.jpg

Uitvoeringen:                    Laadkabel: 

  1 fase   (max.)    7,4 kW   5 m.   €    738
  1 fase   (max.)    7,4 kW   7 m.   €    835
  3 fasen (max.)   11   kW   5 m.   €    786
  3 fasen (max.)   11   kW   7 m.   €    898
  3 fasen (max.)   22   kW   5 m.   €    798

  3 fasen (max.)   22   kW   7 m.   €    919

wallbox_pulsar_plus_white.jpg

Verdere Eigenschappen

 • Het laadpunt bevat een cirkelvormige status indicatie-led

 • Wi-Fi / Bluetooth

 • Voorzien van een niet-geijkte stroom-gebruiksmeter (kWh-meter)

 • Optioneel is Dynamic Load Balancingautomatische stroomkosten verrekening met de werkgever, alsmede gastgebruik mogelijk

 • Afmetingen (LxBxD) 166x163x82 mm

COPPER SB

De Copper SB is een enkel laadpunt in een verbluffend design. De zwarte harde glas look maakt de Copper SB tot het paradepaardje van Wallbox. Waar u de Copper SB ook installeert, hij zal een mooie uitstraling geven aan uw huis of bedrijf.

De Copper SB is uitgevoerd met een geïntegreerde socket die hierdoor bruikbaar is voor zowel type 1 als type 2 auto´s. Hij is alleen leverbaar in 3-fasen 32A uitvoering met een laadsnelheid tot maximaal 22 kW. Deze uitvoering is echter ook op alle andere mogelijke laadsnelheden toe te passen.

Uitvoeringen:        Met Socket:

    3 fasen  22 kW       €     908

Copper SB bezit naast de basiseigenschappen van de Pulsar Plus, aanvullend de navolgende functies:

Verdere eigenschappen

 • Wi-Fi / Ethernet / Bluetooth

 • Standaard uitgerust met een RFID-lezer, zodat niet alleen via de App maar ook middels een laadpas voorkomen kan worden dat ongeautoriseerde bezitters gebruik kunnen maken van het laadpunt

 • Hij kan middels een optioneel modem (€ 109) ook via een 3G- of 4G-netwerkverbinding communiceren met een extern backoffice management systeem.

 • Optioneel is Dynamic Load Balancingautomatische stroomkosten verrekening met de werkgever, alsmede gastgebruik mogelijk

 • Afmetingen 260x192x113 mm

Backoffice met optionele stroomverrekening en gastgebruik
Bij de Pulsar Plus en bij de Copper SB kan voor de backoffice optioneel ook een betaald abonnement worden afgenomen bij de backoffice service organisatie E-Flux. Dit maakt automatische verrekening met de werkgever van de thuis gemaakte stroomkosten alsmede gastgebruik mogelijk. Het gehele proces van verrekening en facturatie wordt dan volledig geautomatiseerd uitgevoerd door E-Flux. Aan de groepenkast wordt hiertoe een Mid gecertificeerde energiemeter (€ 204) toegevoegd die met een UTP-kabeltje verbonden wordt met het laadpunt.

Deze service wordt aangevuld met 24/7 helpdesk support voor het verhelpen van storingen. Verder levert E-Flux aanvullend een eigen App die o.a. voorzien is van navigatie naar openbare laadlocaties. Ook bieden ze een hoogwaardige servicegerichte dienstverlening en staan in contact met de installateur om bij eventuele storingen sneller te kunnen optreden. E-Flux biedt 1 abonnement waarin zowel de basis- als de extra functies zijn opgenomen voor € 4,84 per maand (incl. btw, met een looptijd van 24 maanden). Aansluitkosten per laadpaal bedragen €14,95 (incl. btw). Tot slot biedt E-Flux desgewenst ook nog een Laadpas die vrij goed uit reviews komt met een goed dekkend laadnetwerk in binnen- en buitenland.

CopperSB_Front.png
Copper-SB_right_side.png
CopperSB.png
Zuil Wallbox Eiffel Basic voor Copper SB cc2b4294aa9e8c61da110946fcb1_edited.png
Betonsokkel_edited.jpg
eiffelBasicOverviewPulsarPlusNA-1_edited.png
piedistallo-eiffel-basic-wallbox_edited.jpg

Originele Montagezuil:

De montagezuil Eiffel Basic van Wallbox is verkrijgbaar voor zowel enkele als dubbele montage van de Wallbox Pulsar Plus en de Copper SB.
Deze zuil is gemaakt van aluminium en roestvrij staal, afgelakt in de grijze kleur RAL 7043 Mat waardoor hij goed beschermd is tegen slechte weersomstandigheden. Voor de installatie is een vlakke en solide ondergrond van belang. Hij is echter ook te bevestigen op een verkrijgbare universele betonnen sokkel.

Op de zuil zijn naar wens verder nog een Wallbox Cable holder, een Cable dock en/of een Regenkap als accessoire te bevestigen.

Overige kenmerken van deze zuil zijn; IK10 protectie, verborgen installatieschroeven en Wallbox logo afbeelding.

 • Gewicht 10,5 kg (Copper) of 12 kg (Pulsar Plus)

 • Afmeting zuil ca. 1158 x 190 x 80 mm (Copper) of ca. 1400 x 190 x 80 mm (Pulsar Plus)

 • Afmeting Voetplaat  200 x 200 mm

Model:         Voor 1 of 2 laadpunten:

    Pulsar Plus              1x                   € 343

    Pulsar Plus              2x                   € 398

    Copper SB              1x                   € 343

    Copper SB              2x                   € 343

    Sokkel                                            €   98

    Cable holder                                 €   39

    Cable dock                                    €   49

    Regenkap                                      €   54

Universele Montagezuil:

Als alternatief voor de originele zuil is van het merk EV-GO een universele montagezuil (1420 mm hoog) leverbaar voor de Pulsar Plus en de Copper SB, met voor het model specifiek bijgeleverde montageplaten.

Deze roestvrijstalen montagezuil met poedercoating in de kleur antraciet grijs (RAL 7016) is verkrijgbaar voor bevestiging van één of twee laadunit(s). De zuil is direct te monteren op een vaste ondergrond, of kan in combinatie met een in te graven metalen sokkel gebruikt worden voor plaatsing op de losse grond.

Model:         Voor 1 of 2 laadpunten:

    Pulsar Plus               1x                   € 231

    Pulsar Plus               2x                   € 244

    Copper SB              1x                   € 265

    Copper SB              2x                   € 311

    Sokkel                                            €   94

Alfen metalen Sokkel 803828601.jpg
pulsar_plus zuil.jpg
copper SB zuil.jpg
Wallbox_Kabelhouder_Zwar.jpg
Wallbox_Kabelhouder_Wit.jpg

Originele kabelhouder:

Houdt uw oplaadkabel georganiseerd met een Wallbox Cable holder (€ 39). Hij is van aluminium en verkrijgbaar in zwart en wit , passend bij uw oplader. Afmetingen 165 x 142 x 75 mm.

Originele kabelhouder met stekkerhouder:

Een alternatief voor de losse kabelhouder én losse stekkerhouder, biedt deze geïntegreerde Wallbox Cable dock (€ 49), uitgevoerd in zwart PVC.

De houder kan op een muur, een achterwand of op de montagezuil gemonteerd worden.

Cable dock BerlinHolsterT2IMG-768x768_edited.png
bottom of page