top of page

Webasto (Alle prijzen zijn incl. BTW, exclusief installatie)

Webasto Pure sfeer1.jpg
images logo_edited.png
Webasto promotie.jpg
Video%20icoon_edited.png

DUITSE DEGELIJKHEID IN EEN SLANK ONTWERP

Webasto is vooral bekend van haar dak-, cabrio- en verwarmingssytemen voor de auto industrie.

Het Zuid-Duitse familiebedrijf behoort tot de top 100 automotive toeleveranciers en wereldwijd werken er meer dan 13.000 mensen op meer dan 50 locaties voor Webasto. Sinds enkele jaren zet Webasto sterk in op “sustainable mobility”. Het begon met elektrische hoogvoltage verwarmingen voor hybride en elektrische auto’s. Vanaf 2017 werden daar laadoplossingen en batterijsystemen aan toegevoegd. De Webaste laadstations vallen op door hun mooi afgewerkt en slank design.

Webasto heeft twee modellen laadpunten ontwikkeld:

 • Webasto Pure

 • Webasto Unite

201215_Charging_Pure_II_810x405_Perspekt

WEBASTO PURE II

Eind 2017 introduceerde Webasto haar eerste laadstation op de Nederlandse markt: de Webasto Pure. Het betreft een “plug & charge” laadpunt voorzien van een vaste laadkabel en type 2 stekker, eenvoudig en prettig in gebruik met een ongeëvenaarde prijs/kwaliteit verhouding. 

Van de ADAC (de Duitse tegenhanger van de ANWB) heeft de Webasto Pure het testoordeel “zeer goed” toegekend gekregen.

Onlangs is de Webasto Pure versie II uitgebracht. Dit enkel laadpunt kan in 2 varianten geleverd worden:

In 3 fasen 11 kW uitvoering

Met 4,5 m. laadkabel (€ 640,-) of met 7 m. laadkabel (€ 699,-)

Hiermee kan worden geladen op 3,7 kW of 11 kW.

In 3 fasen  22 kW uitvoering

Met 4,5 m. laadkabel (€ 728,-) of met 7 m. laadkabel (€ 799,-).

Hiermee kan worden geladen op 3,7 kW, 7,4 kW, 11kW of 22 kW.

201215_Charging_Pure_II_810x405_oben_edi

Eigenschappen

 • Dit laadpunt biedt slimme technologie in een slank design laadstation.

 • Uitgevoerd met een vaste laadkabel met 4,5 of 7 meter lengte met een type 2 stekker en aan de voorzijde voorzien van een geïntegreerde stekkerhouder.

 • Het laadpunt bevat een (dimbaar) status indicatie-led en kan aan een wand of losstaand met optionele montagezuil worden gemonteerd.

 • Intern uitgerust met een DC lekstroom detectie systeem tot 6mA.

 • Het betreft een “plug & charge” laadstation, dus zodra het op de auto is aangesloten begint het met laden.

 • Omdat het laadstation geen bijzondere functies (zoals gastgebruik of verrekening met werkgever van laadkosten) biedt, heeft het laadpunt ook geen extern backoffice managementsysteem nodig. Ook een internet verbinding en een stroom-gebruiksmeter (kWh-meter) zijn daarom niet nodig.

 • Het laadpunt biedt geen mogelijkheid voor Dynamic Load Balancing.

 • Ook biedt het laadpunt geen mogelijkheid voor een laadpas. Wel wordt het standaard geleverd met een ingebouwde sleutelschakelaar waarmee het kan worden afgesloten ter beschermen tegen ongeautoriseerd gebruik.

 • Afmetingen (LxBxD) 447 x 225 x 116 mm, gewicht 4,6 kg (of 5,3 kg bij laadkabel 7 m.)

 • Fabrieksgarantie; 5 jaar.

WEBASTO UNITE

In het najaar van 2022 is de opvolger van de eerdere Webasto LIVE gepresenteerd: de Webasto UNITE.

De Webasto Unite is een zeer geavanceerd "slim" laadstation waarin standaard veel opties zijn ingebouwd.

 

De Webasto Unite is een enkel laadpunt in socket uitvoering (dus zonder vaste laadkabel) en kan zeer compleet in een 3 fasen 22 kW uitvoering met ingebouwde Mid-meter geleverd worden voor € 1.098,-.

Hiermee kan worden geladen op 3,7 kW, 7,4 kW 11 kW of 22 kW.

De Webasto Unite bezit dezelfde basisfuncties als de Webasto Pure II, doch is uitgebreid met veel hardware en geavanceerde en slimme functies.

Extra's Webasto Unite t.o.v. de Webasto Pure II

Standaard zit in iedere Webasto Unite de volgende extra hardware en functionaliteit ingebouwd:

 • Geïntegreerde MID meter, geschikt voor verrekening van de laadsessies.

 • DC lekstroom detectie tot 6mA.

 • Connectiviteit met het internet middels 2 mogelijke verbindingen. LAN (middels een data-kabelverbinding met de router), Wi-Fi 802.11a / b / g/ n/ ac - 2,4 GHz en 5 GHz (waarmee het niet noodzakelijk is om een bekabelde verbinding te maken).

 • Een ingebouwde RFID reader met een laadpas voor geautoriseerde gebruikmaking van het laadpunt en registratie en verrekening van laadsessies.

 • Interface voor de integratie in een Energy Management System (EMS) via Modbus TCP.

 • Middels de Webasto ChargeConnect app of in het online webportaal kan het laadstation bediend worden (zoals middels tijd gestuurd opladen) en kunnen laadgegevens worden bekeken en geëxporteerd.

 • Om gebruik te maken van de optionele verrekening van laadsessies is een extern backoffice abonnement nodig. Dit kan worden afgenomen bij Webasto (€ 144 voor 2 jaar) of bij een vrij te kiezen derde partij (bijvoorbeeld bij E-Flux, Basic € 3,63 per maand).

 • De backoffice biedt verder ook verrekening van laadkosten met de werkgever en gastgebruik (Bij E-Flux is hiervoor i.p.v. Basic het Plus abonnement nodig van € 4,84 per maand).

 • Ook worden er online updates verzorgd met de backoffice.

 • Verder biedt het abonnement 4/7 diagnose, onderhoud en service op afstand.

 • Afmetingen (B × H × D) (mm): 315 x 460 x 135.
 • Fabrieksgarantie; 2 jaar.

 

Verder heeft de Webasto Unite dan nog twee bijzondere standaard features, waarvoor geen extra abonnementskosten verschuldigd zijn:

Dynamic Load Balancing

De Webasto Unite kan optioneel worden uitgevoerd met Dynamic Load Balancing voor € 208,-. Dat wil zeggen dat hij rekening houdt met de maximale capaciteit van uw hoofdzekering en andere grootverbruikers zoals kookplaat, wasmachine, enzovoort. Het laadstation regelt zelf dynamisch de sterkte van het laadvermogen en zorgt zo dat al uw gelijktijdig actieve apparaten in huis kunnen blijven functioneren. Hiermee kunt u dus altijd op de hoogst mogelijke snelheid laden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de hoofdzekering er uit vliegt. Het laadpunt wordt hiertoe verbonden met een extra hiervoor gemonteerde energiemeter.

Slim Laadnetwerk

Tot slot is het mogelijk om meerdere Webasto Unite's met elkaar te verbinden om hiermee een slim laadnetwerk samen te stellen, waarbij de beschikbare stroom via een gekozen algoritme verdeeld wordt over alle aangesloten laadstations.

MONTAGEZUIL Webasto:

Een Webasto stalen montagezuil met kabeldoorvoer voor voeding en datakabel is leverbaar, voorzien van een grijskleurige duurzame poedercoating ter voorkoming van corrosie. Hij is geschikt voor plaatsing op een betonnen fundering of betonpoer. De zuil is beschikbaar voor enkelzijdige (€ 568,-) en dubbelzijdige (€ 619,-) montage.

Webasto Unite zijaanzicht rechts.png
Webasto%20zuil%20enkelzijdig%2081a768107
EV-Go_Zuil.jpg

MONTAGEZUIL universeel:

Ook is een universele montagezuil leverbaar voor de Webasto laadstations, met voor het model specifiek bijgeleverde montageplaten.

Deze roestvrijstalen montagezuil met poedercoating in de kleur antraciet grijs (RAL 7016) is verkrijgbaar voor bevestiging van één of twee laadunit(s). De zuil is direct te monteren op een vaste ondergrond, of kan in combinatie met een in te graven metalen sokkel gebruikt worden voor plaatsing op de losse grond.

Model:         Voor 1 of 2 laadpunten:

    Pure II                      1x                        € 271

    Pure II                      2x                        € 317

    Sokkel                                                 €   94

Webasto Unite vooraanzicht.png
Webasto Unite zijaanzicht links.png
bottom of page