top of page

Easee (Alle prijzen zijn incl. BTW, exclusief installatie)

Foto Home-pagina.jpg
Easee logo zwart.jpg
Filmpje Easee.jpg
Video%20icoon_edited.png

EASEE, DOORDACHTE TECHNIEK UIT NOORWEGEN

Easee is een green-tech bedrijf dat werd opgericht in 2018. Ze ontwikkelen, ontwerpen en produceren hun producten in Scandinavië en exporteren momenteel naar landen in heel Europa. Hun ambitie is om in 2026 één van de grootste bedrijven op het gebied van groene technologie in Europa te worden en in 2031 één van de grootste ter wereld.

De Easee Laadrobot is ontworpen om het laden zo simpel, slim en efficiënt mogelijk te maken. Eén laadpunt dat geschikt is voor alle elektrische auto’s en elke situatie, huis of op kantoor en compleet in te richten naar eigen smaak en wensen. Hij is zeer compact van afmeting en uitgevoerd in socket uitvoering, doch een losse laadkabel (bijvoorbeeld uit de kofferbak) kan in de socket ook vergrendeld worden tegen diefstal wanneer er geen auto op is aangesloten.

Bijzonder is de draadloze verbinding voor internet en dynamic loadbalancing, waardoor er geen utp-kabels naar het laadpunt getrokken behoeven te worden. Verder is de vereenvoudigde installatie kenmerkend voor dit merk.

EASEE CHARGE LITE 11KW WIFI-4G-RFID.png

Er zit meer dan je denkt achter het mooie uiterlijk van de lader. De lader bestaat uit drie essentiële onderdelen: de backplate, chargeberry en front cover. Deze opzet zorgt voor een uiterst flexibele en schaalbare oplossing die toekomstbestendig is; zowel voor thuis als commercieel laden.

De aansluiting voor de laadstekker heeft een hoek van 45 graden. Dit beschermt de aansluiting tegen schade van buitenaf en zorgt ervoor dat water makkelijker wegloopt, zodat de aansluiting ook na verloop van tijd goed blijft. 

Stekker aansluiting.jpg

Het front cover is standaard in de kleur zwart uitgevoerd. Optioneel echter zijn de laadpunten ook leverbaar met een cover in 4 andere kleuren; antraciet / blauw / rood / wit. Mocht je later nog het uiterlijk van de Easee Laadpaal willen veranderen dan kan je heel makkelijk zelf een nieuwe front cover (€ 39) op het laadstation klikken.

Cover kleuren

Easee App en Easee Charge Portal:

Met de Easee App en de online Charge Portal heb je altijd volledige controle over je laadstations, of je nu thuis bent of onderweg. De Easee Laadpaal is altijd  aangesloten, omdat het Wifi ondersteunt en bovendien wordt geleverd met ingebouwde eSIM voor wanneer er geen Wifi is. Je kunt de status van de ev-lader controleren, de laadkabel ontgrendelen, het laadvermogen aanpassen, laadsessies inplannen, en nog veel meer.

App afbeelding.jpg
Easee Key1.jpg

Easee Key:

Elk Easee laadpunt is vergrendelbaar tegen ongeoorloofd gebruik. De bijgeleverde Easee Key is een RFID-tag waarmee het laadpunt ontgrendeld kan worden. Deze is eenvoudig toe te voegen of te verwijderen in de Easee App. De Easee ondersteunt ook bijvoorbeeld creditcards of je toegangspas voor werk ter ontgrendeling, als ze maar gebaseerd zijn op RFID-technologie.
De laadkabel zelf is vergrendelbaar tegen diefstal, ook permanent, zelfs als er geen laadsessie is zodat deze dan altijd aan het laadpunt vast kan blijven zitten, opgerold aan een optionele kabelhouder.

Easee Equalizer / Dynamic Loadbalancing:

De optionele Easee Equalizer (€ 178) is een klein slim apparaat dat voorziet in Dynamic Load- en Fase balancing. De Equalizer maakt verbinding met de P1-poort van de slimme energiemeter en zorgt er automatisch voor dat de totale hoeveelheid verbruikte elektriciteit van het gebouw en het laadpunt, de maximale capaciteit van de hoofdzekering(en) nooit overschrijdt. Wanneer nodig wordt realtime hiertoe de snelheid van het laden automatisch even aangepast. Hiermee kan onbezorgd veiliger en sneller geladen worden. Er zijn zo ook meerdere Easee laadpunten aan de Equalizer te koppelen.

Afmetingen: B 110 x H 110 x D 27 mm

Equalizer Amp:

Ontbreekt er een slimme energiemeter in de meterkast? Dat is geen probleem dankzij de optionele Equalizer Amp (€ 244). In plaats van via de slimme meter, doet dit apparaat haar stroommetingen via bijbehorende ct-klemmen die om de fase draden in de groepenkast worden geklemd. De Equalizer Amp biedt de hieraan verbonden Easee Equalizer dezelfde functionaliteiten als verbonden aan de slimme meter.

Eaqualizer.png
Easee Equaliser Amp.jpg
App Zonnestroom.jpg

Volledig laden op zonnestroom:

Indien gekozen voor de optionele Easee Equalizer, dan beschikt het Easee laadpunt automatisch ook over de functionaliteit om volledig op zonnestroom te kunnen laden.

De Easee-app biedt daarvoor twee laadopties;

Solar: laad je auto alleen op met energie van jouw zonnepanelen.
Net + zonne-energie: Laad de auto op met energie van het stroomnet gecombineerd met energie van de zonnepanelen.

Easee Mount voorzijde.jpg

Easee Mount:

De Easee Mount (€ 69) is een optionele duurzame en weerbestendige montageplaat voor het laadstation waarmee dit ook eenvoudig op smalle of oneffen oppervlakken is te installeren, zoals bijvoorbeeld op een vlonder of zelfs op steen. Er is ook een variant beschikbaar voorzien van een laadkabelhouder (€ 79).

Easee U-Hook:

Met een optioneel bijpassende Easee U-Hook (€ 54) kan een laadkabel op iedere gewenste plek worden opgehangen. Hij is beschikbaar in drie kleuren (zwart / rood / wit) met krasbestendige poedercoating, of ga voor de gepolijste “mirror-edition” in roestvrij staal (€ 87).
Afmetingen: B 50 x H 70 x D 46 mm.

U-Hook rood.jpg
U-Hook wit.jpg
U-Hook zwart.jpg
U-Hook mirror.jpg
Easee Base 1x.png
Easee Base 2x.png
Easee Base 4x.png

Easee Base:

Easee Base is een optionele robuuste en weerbestendige zuil die de vrijheid geeft om het Easee laadstation te installeren waar gewenst. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende configuraties, kies tussen één (€ 369), twee (€ 479) of vier (€ 579) laders.

De zuil is voorzien van een sterke en krasbestendige poedercoating, wat zorgt voor een lange levensduur, en geïntegreerde kabelhaken (beschikbaar voor de 1- en 2-way Base).

Dankzij de bijgeleverde Power Rail-aansluiting is het (bij de Charge Max uitvoeringen) mogelijk om meerdere laadpunten op de zuil in serie aan te sluiten.

Voorzien van Mounting-plaat die zorgt voor de ideale installatiehoek van 45 graden.

De zuil is te verankeren op een in te graven grondanker (€ 69).

Easee Laadkabel:

Met de optionele Easee Laadkabel die desgewenst permanent in de socket aansluiting vergrendeld kan worden, maak je van een socket uitvoering een bekabelde uitvoering van het laadpunt.

De laadkabel is in twee lengtes verkrijgbaar, in 5 m. lengte (€ 210) en in 7,5 m. lengte (€ 270). Hij is bestand tegen een hoog laadvermogen en heeft tegelijkertijd een mooi ontwerp met een goede kwaliteit. De handgrepen en het snoer zijn in de kleur matzwart. Het resultaat: een elegante laadkabel die goed past bij je Easee Laadrobot.

Leverbaar met Type 1 connector (1-fase) of met Type 2 connector (3-fasen), Maximaal laadvermogen: 22 kW, IP-klasse: IP54 (IP44 in aangesloten modus).

Vanzelfsprekend is ook de laadkabel uit de kofferbak voor dit doel te gebruiken.

Easee-type-2-kabel.jpg
Easee Ready.jpg

Easee Ready:

Met de Easee Ready (€ 59) kan alvast een voorbereiding plaatsvinden voor een toekomstig te plaatsen laadstation tegen lage kosten. De Easy Ready bestaat uit een backplate en een afdekcover, die beiden alvast geplaatst worden. Daarbij is het (bij de Charge Max uitvoeringen) ook mogelijk om meerdere laadpalen in serie aan te sluiten.

Om te upgraden naar een volledig laadpunt kan later de Easee Plug & Play gekocht worden (dit is de daadwerkelijke Chargeberry en front cover in de gewenste kleur).

Dankzij deze innovatieve Plug & Play technologie kan het oplaadnetwerk eenvoudig worden opgeschaald zonder dat er extra elektrische werkzaamheden nodig zijn.

Drie verschillende uitvoeringen:

De Easee laadrobot wordt uitgebracht in drie verschillende uitvoeringen. De Charge Lite heeft op 3-fasen een laadsnelheid tot 11 kW, de Core en Max uitvoeringen kunnen tot 22 kW snelheid laden.

Ook kunnen alleen de Core en Max aangelegd worden met Local Fuse Balancing, zodat bij gebruik van meerdere Easee laadpunten, deze afwisselend op verschillende fase-draden kunnen worden aangesloten.

Verder is alleen de Max uitgevoerd met een Mid gecertificeerde kWh-meter zodat hiermee stroomverrekening met de werkgever kan plaatsvinden, desgewenst gekoppeld aan een backoffice abonnement voor geautomatiseerde stroomverrekening.

En tot slot niet te vergeten, is de Max hardmatig reeds Vehicle-to-Grid (V2G) ready, dus reeds in staat om vanuit de auto-accu met wisselstroom terug te kunnen laden aan het elektriciteitsnet (zodra er auto's zijn die daartoe ook uitgerust zijn).

De Core en Max uitvoeringen komen1e kwartaal 2024 beschikbaar. In onderstaande tabellen staan alle verschillen overzichtelijk weergegeven:

Easee fabrieksgarantie:

Als klant van Easee kun je erop vertrouwen dat je duurzame kwaliteit in handen hebt. Op ieder product van Easee zit daarom 3 jaar garantie!

Easee prijzen (incl. BTW):

De Easee laadrobot is in drie uitvoeringen verkrijgbaar:
- Easy Charge Lite    € 789,-

- Easy Charge Core  (Nog niet bekend)

- Easy Charge Max   (Nog niet bekend)

Overige kenmerken Charge laadrobot:

Algemeen

 • Afmeting (mm): H: 256 x B: 193 x D: 106

 • Bedrijfstemperatuur: -30 °C tot +50 °C

 • Gewicht: 1,5 kg

 • Fabrieksgarantie: 3 jaar (of tijdelijk 5 jaar op de Charge Lite)

 

Connectiviteit en integraties

 • WiFi 2.4 GHz b/g/n

 • Bluetooth 4.3*

 • Easee LinkRF (tussen laadrobot en Equalizer)

 • RFID/NFC lezer

 • Easee App voor beheer en monitorin

  *Geïnstalleerde opladers moeten worden bijgewerkt voordat u Bluetooth kunt gebruiken. Om Bluetooth te gebruiken moet de Easee-app worden bijgewerkt naar versie 2.0 en moet de firmware in uw Easee-oplader versie 316 zijn. U kunt de firmwareversie in uw oplader controleren door de Easee-app te openen en naar Opladerinstellingen -> Over te gaan.

 

Elektrisch

 • Spanning:3x 230 V / 400 V AC (±10%)

 • Netfrequentie: 50 Hz

 • Installatienetwerk: TN, IT, TT

 • Laadconnector: Type-2 aansluiting

 • Automatische aanpassing van laadsnelheid op basis van beschikbare stroom (Equalizer vereist)

 • Automatisch laden met zonne-energie (Equalizer vereist)

 • Automatische phase balancing (Equalizer vereist)

 • Ingebouwde energiemeter

 

Veiligheid

 • Bescherming:

  • Geïntegreerde overbelastingsbeveiliging volgens EN IEC 61851-1:2019

  • Ingebouwde aardlekschakelaar voor aardlekbeveiliging (AC 30 mA / DC 6 mA)*

  • Water/stof: IP54

  • Slagvastheid: IK10

  • Isolatieklasse: I

  • Overspanningscategorie: III

  • 14 ingebouwde temperatuursensoren voor detectie van fouten in aansluitingen en storingen
   *Externe Type A aardlekschakelaar is vereist voor Charge Lite. De ingebouwde aardlekbeveiliging zorgt voor extra veiligheid en automatische functietesten.

 • Theft Diefstalbeveiliging:

  • De laadkabel kan permanent vergrendeld worden aan het laadstation.

  • Mogelijkheid voor vergrendelen laadstation met hangslot

 • Installatie:

  • Automatische detectie van installatienetwerk (TN, IT, TT)

  • Stroomonderbreker: Max 40A

  • De grootte van de zekering moet in de backplate worden geconfigureerd door een installateur met behulp van de Installer-app

Bekijk de functies van de App

 • Bekijk de status van het elektrisch laden

 • Start of pauzeer het laden

 • Pas het laadvermogen aan

 • Plan vooraf wanneer jouw elektrische auto oplaadt

 • Toegangscontrole

 • Vergrendel de laadkabel + veel meer …

 

De functionaliteiten kunnen variëren, afhankelijk van de oplader die je hebt.

Internettoegang
Alle Easy Laadrobots zijn verbonden met internet via een mobiel netwerk*. Uw laadpunt ontvangt gratis toegang tot mobiel internet gedurende de levens
duur van het product. Om software-updates te ontvangen, raden we aan om een lokaal wifi-netwerk te installeren wanneer er geen mobiele dekking is. Het lokale wifi-netwerk moet met internet zijn verbonden.
*In de veronderstelling dat mobiele dekking beschikbaar is.

bottom of page