EVBox (Alle prijzen zijn incl. BTW)

This is Elvi.bmp
Video%20icoon_edited.png

ELVI, HET NIEUWSTE GENERATIE LAADPUNT VAN EVBOX

 

EVBox is de internationale marktleider op het gebied van laadstations. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is in 2010 opgericht door Bram van de Leur (met een achtergrond binnen de elektronica) en Huub Rothengatter (een voormalig Nederlandse autocoureur die o.a. is uitgekomen in de Formule 1). Om verdere groei te realiseren heeft Gilde Private Equity in 2014 een belang genomen in de Almeerse fabrikant. Het bedrijf is destijds verhuisd van Almere naar Amsterdam-IJburg en is momenteel gevestigd op de Amsterdamse Zuidas en heeft inmiddels kantoren geopend in onder andere New York, London, Madrid en Parijs. In 2017 is het bedrijf over genomen door Engie Digital, een platform dat is opgericht door de Franse beursgenoteerde energieleverancier ENGIE om innovatieve ideeën te promoten en te faciliteren.

EVBox staat bekend als pionier binnen de laadpuntenmarkt. Het heeft drie verschillende ontwerplijnen in de markt gezet; de HomeLine (voor thuis), de BusinessLine (voor de zakelijke markt) en de Publicline (voor de openbare sector zoals gemeenten en provincies). De betrouwbaarheid van de laadstations en de goede service vanuit de fabrikant zorgen ervoor dat gebruikers zelden tot nooit problemen ondervinden.

De Elvi is het nieuwste generatie laadpunt uit de Homeline van EVBox. Dit nieuwste model is een van de compactste laadpunten in zijn soort. Naast de subtielere led-ring springt de detaillering van de zijkanten met het smart-gridpatroon en de facetrand in het oog.

Toekomstbestendig, modulair ontwerp:

Koopt u in de toekomst een andere elektrische auto? Geen probleem. Vanwege het click-on systeem is de Elvi makkelijk aan te passen aan elke nieuwe auto. Wijzigt uw auto met een 3,7 kW laadsnelheid bijvoorbeeld naar een auto met 22 kW laadsnelheid, dan hoeft u bij een bekabelde Elvi alleen maar een nieuwe geschikte laadkabel te bestellen die u dan zelf kunt monteren. Daarmee is de Elvi geschikt voor elke elektrische auto nu en in de toekomst. 

Elvi’s modulair ontwerp zorgt voor een makkelijkere en snellere installatie voor zowel de elektricien als de gebruiker. Elvi bestaat uit maar drie onderdelen: het wanddock, het station en de laadkabel. Verder kunt u een kabelhouder mee bestellen, waarmee u de kabel tegen de muur kunt ophangen.

Elvi%2520Modular%2520Outlook%2520Frontvi
Pas-en-druppel.png
evbox_elvi_laadpas_edited.png

Laadpas:

Bij de EVBox wordt standaard een laadpas geleverd in de vorm van zowel een pas (in creditcard formaat) als ook een sleutelhanger/druppel. De laadpas vormt een toegangscontrole voor de gebruikers en voorkomt ongeautoriseerd gebruik.

Het thuis gebruik van de laadpas van EVBox is gratis, maar mocht u deze ook elders willen gebruiken om publiek te laden dan hanteert EVBox hiervoor een tarief van €4,54 per maand + de laadkosten.

SMART lader met App / Backoffice en optionele stroomverrekening en gastgebruik:

De Elvi is een echte smart lader, op meerdere fronten: 

Zo worden bij de installatie de basisinstellingen voor de Elvi per Bluetooth-verbinding vanuit de smartphone ingegeven middels de "EVBox Connect" app.

Vervolgens kan met een smartphone gebruik gemaakt worden van de gebruikersapp "Hey EVBox". Het Home basis abonnement hiervoor is voor gebruik op 1 laadpunt gratis. De App biedt enkele basisfuncties. Zo kunt u hiermee het laden op afstand starten of stoppen en met timers instellen wanneer er geladen mag worden (rekening houdend met bijvoorbeeld dal-tarieven voor het stroomgebruik). Ook biedt de App navigatie naar openbare laadlocaties De Elvi is hiertoe met uw router verbonden middels Wifi.

 

Indien (optioneel) uitgevoerd met de MID-gekeurde kWh-meter (€ 181,-), dan houdt Elvi al uw laadsessies bij en kunt u per sessie uitlezen hoeveel kWh er geladen is. Deze laadsessies zijn ook te downloaden. Ook dit kan dan binnen het gratis Home-abonnement.

 

Uitgevoerd met een die (optionele) kWh-meter kunt u desgewenst dan nog enkele extra functies gebruiken waarvoor u dan wel een betaalde backoffice service dient af te nemen bij EV-Box of bij een willekeurig andere backoffice aanbieder.

De navolgende extra backoffice functies kunnen met een betaald backoffice abonnement worden afgenomen:

 • Toegang te regelen tot het laadpunt door laadpassen toe te voegen.

 • Gastgebruik toestaan (alleen bij zakelijk gebruik) en uw laadpunt hiervoor online zetten, waarbij u voor de gasten een tarief instelt (kWh/tijd/start).

 • Automatische verrekening van stroomgebruik met werkgever of leasemaatschappij.

 • Bij de 2 voornoemde functies wordt het gehele proces van verrekening en facturatie dan volledig geautomatiseerd uitgevoerd door de backoffice service organisatie.

 • De actuele status van laadstations bekijken.

 • 24/7 Helpdesk support voor het verhelpen van storingen.

 • Leveren van firmware-updates.

 

Deze Backoffice service kunt u afnemen bij EV-Box of bij een willekeurig andere backoffice aanbieder.

EV-Box biedt hiervoor bij gebruik van 1 laadpunt, een abonnement met een tarief van € 58,08 per jaar, oftewel dus € 4,84 per maand (incl. btw).

 

Een andere serviceorganisatie die deze backoffice aan biedt is E-Flux. Zij hebben dezelfde functionaliteiten. Verder bieden ze een hoogwaardige servicegerichte dienstverlening, maar staan in wat nauwer contact met de installateur om bij eventuele storingen sneller te kunnen optreden. E-Flux biedt 2 abonnementen.Voor de extra functies heeft u echter het PLUS-abonnement nodig van € 4,84 per maand (incl. btw). Tot slot biedt E-Flux desgewenst ook nog een Laadpas die vrij goed uit reviews komt met een goed dekkend laadnetwerk in binnen- en buitenland.

Hey evbox-app.png
Video%20icoon_edited.png

DC Lekstroom detectie:

Verder is elke Elvi uitgerust met een DC lekstroom detectie systeem tot 6mA. Hierdoor is het plaatsen van een dure aardlekschakelaar van het type-B in de meterkast niet meer nodig.

Specificaties:

 • Voorzien van vaste kabel type 1 of type 2, mode 3 (EN/IEC 61851)

 • Modulair ontwerp, toekomstbestendig

 • Standaard geleverd als Autostart variant, voorzien van WiFi & bluetooth

 • Optioneel met  kWh-meter (MID-gekeurd) zodat de verbruikte stroom verrekenbaar is met de werkgever of bij gastgebruik

 • Optioneel met UMTS/SIM-connectie voor het geval de WIFI-verbinding tussen de router en het laadpunt slecht werkt wegens te grote afstand

 • Inzicht en beheer via de Hey EVBox app

 • Leverbaar in 2 standaard RAL kleuren (Misty Black en Polar White)

 • Slagvaste, onbrandbare en kleurechte behuizing

 • Afmetingen H 328 mm x B 186 mm x D 161 mm

 • Weinig tot nauwelijks onderhoud

 • Statusindicatie via een duidelijke LED-ring, deze is dimbaar (ook via tijdschakeling)

 • Kabelhouder leverbaar (€ 66) voor een Elvi met vaste laadkabel

 • Gecertificeerd

 • Fabrieksgarantie gedurende 3 jaar

Elvi%20Polar%20White%20Front%20View.png
Elvi%20Misty%20Black%20Frontview.png
Elvi%20Polar%20White%20Sideview.png
Elvi%20Mistly%20Black%20Sideview.png

Uitvoeringen:

De ELVI is verkrijgbaar in de kleuren polar white en misty black.  Met een laadkabel van 6 meter, voor 4 laadsnelheden beschikbaar (met type 1 of 2 stekker bij de 1-fase versies).

Met socket is hij alleen in 22 kW uitvoering verkrijgbaar.

 Met Laadkabel:    Basis:   Met kWh-meter en UMTS voorbereiding:

  1 fase   3,7 kW       € 787                 € 1.053

  1 fase   7,4 kW       € 847                 € 1.113

  3 fasen 11  kW       € 908                 € 1.174

  3 fasen 22  kW       € 968                 € 1.234

 Met Socket:

  3 fasen 22  kW       € 847                 € 1.113

190328-evbox-elvi-socket-front-white-cut
190328-evbox-elvi-socket-right-white-cut
190328-evbox-elvi-socket-front-cutout.pn
190328-evbox-elvi-socket-right-cutout.pn
Elvi%20Polar%20White%20Pole%20Frontview%
Elvi%20Polar%20White%20Pole%20Sideview.p
Elvi%20Misty%20Black%20Pole%20Frontview.
Elvi%20Misty%20Black%20Pole%20Sideview.p

Montagezuil:

Verder is een bijpassende 143 cm hoge zwarte stalen montagezuil leverbaar in twee varianten; een voor montage op een harde ondergrond (€423,-) en een voor plaatsing op een zachte ondergrond (€544,-) waarbij de 50 cm extra lengte wordt ingegraven. Met kabeldoorvoer voor voeding en datakabel. Hij is volledig gegalvaniseerd en gepoedercoat.

Op deze montagezuil is 1x de Elvi te monteren.

Dynamic Load Balancing:

De Elvi kan optioneel uitgevoerd worden met Dynamic Load Balancing. Hiervoor is EVBox een samenwerking aangegaan met Smappee, een bekroond internationaal cleantechbedrijf, gericht op de ontwikkeling van een toekomstbestendig energiemonitoringsysteem. Dit systeem maakt gebruik van de modernste technologie om het gebruik van elektriciteit, zonne-energie, gas en water in real time te analyseren, met als doel gebruikers te helpen energie en geld te besparen door hun energieverbruik te verlagen en hun energie-efficiëntie te verhogen.

Voor EVBox heeft Smappee dus een set met de benaming "EVBox Smart Charging" samengesteld die de Elvi optioneel uitbreidt met de functie van Dynamic Load BalancingDat wil zeggen dat hij rekening houdt met de maximale capaciteit van uw hoofdzekering en andere grootverbruikers zoals kookplaat, wasmachine, enzovoort. De Elvi regelt dan zelf dynamisch de sterkte van het laadvermogen en zorgt zo dat al uw gelijktijdig actieve apparaten in huis kunnen blijven functioneren. Hiermee kunt u dus altijd op de hoogst mogelijke snelheid laden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de hoofdzekering er uit vliegt.

Medium-Smappee%20Infinity%20setup_NoBG.j
Video%20icoon_edited.png
ev-app.png

De set maakt ook gebruik van een App, genaamd de “Smappee Energy Monitor App”. Deze is verkrijgbaar in IOS en Android en via uw Wifi-verbinding in huis verbonden met het Internet. De App is instelbaar in de talen Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans.

De App kan u naast Dynamic Load Balancing, optioneel (voor €1,21 per maand) enkele aanvullende functies bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld dagen en tijdstippen vooruit programmeren waarop uw auto een ingegeven minimale stroomlading dient te hebben geladen. Maar ook het actuele- en historisch stroomverbruik is grafisch weer te geven.

Deze functies zitten dan verder ook in het "Smappee Dashboard" door op het internet in te loggen op Smappee. Dit dashboard is echter alleen beschikbaar in het Engels.

De set is zowel verkrijgbaar in 1-fase (€242,-) als in 3-fasen (€302,-) uitvoering, met 3 jaar fabrieksgarantie.

Inzicht in productie en verbruik van zonne-energie:

Naast de vorige set voor alleen Dynamic Load Balancing, heeft Smappee voor EVBox nog een tweede set samengesteld met de benaming "EVBox Smart Charging +". Deze set is meer geavanceerd en biedt naast Dynamic Load Balancing ook realtime informatie over het stroomverbruik van alle elektrische apparaten in uw huishouden en over uw productie en verbruik van uw zonne-energie. Dit kan nuttig zijn om inzichtelijk te krijgen op welke momenten er mogelijk nog zonne-energie overproductie wordt terug geleverd aan het net.

Door het kWh-tarief toe te voegen wordt het verbruik ook weergegeven als kosten.

Ook deze set maakt gebruik van de “Smappee Energy Monitor App” en van het "Smappee Dashboard". Deze set kan met een Wifi-verbinding maar ook bedraad worden verbonden met de router in uw huis. Desgewenst is deze set ook uitbreidbaar om er meerdere laadpunten op aan te kunnen sluiten. 

Deze set is modulair verder uit te breiden met aanvullende energie beheerfuncties, zie hiervoor de mogelijkheden op de website van Smappee.com. Verder is ook deze set zowel verkrijgbaar in 1-fase (€484,-) als in 3-fasen (€544,-) uitvoering.

Laadpuntservice Limburg/Brabant

Houtzaagmolen 104

6003 CB  Weert

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag  09.00 - 18.00 uur

zaterdag                       09.00 - 17.00 uur

KvK: 12063550

Btw: NL001503615B08

Partner van

Icoon E-Flux.png

"Preferred Zappi Installer"

© 2019 by Laadpuntservice Limburg/Brabant